Geboren (1970) en nog steeds woonachtig in Domburg

Tijdens mijn 2-jarige wereldreis ben ik in contact gekomen met yoga en meditatie.
In India volgde ik de 10-daagse Vipassana meditatie retraite en diverse yoga lessen.
Bij thuiskomst in Nederland ben ik verder gegaan met uitbreiding van yoga en aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft mij meer en meer balans, ontspanning, kracht en vreugde in het leven gebracht. Mijn eigen ervaringen met yoga en meditatie wil ik daarom graag delen met iedereen die daar open voor staat en van daaruit ben ik YOGA DOMBURG gestart.

Lieve Els, Wederom een hele fijne week waarin ik weer een aantal mooie inzichten heb gekregen. Je hebt een heel scherp oog voor hetgeen er speelt. Super! Dank voor je wijze woorden. Ik ben blij dat je mijn yoga juf bent. Dikke knuf. Diane.

Dianne

Yoga Week Portugal

Yoga is voor mij van onschatbare waarde. Het brengt me bij de zachtheid, rust en ontspanning in mezelf. Met iedere uitademing lost spanning op, met iedere inademing voel ik meer ruimte en energie. Het is mijn passie om deze vorm van yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Het gaat er vooral niet om of je lenig bent of mooi in een houding kunt staan. Het gaat om jou en de mogelijkheid jezelf steeds een beetje beter te leren kennen. Met daarbij je lichaam, geest en energie in balans te brengen.

Voor mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling heb ik mijn vaste coach Karen van de Velde. Haar ben ik zeer dankbaar voor het helder krijgen van mijn levenslessen. Haar aangereikte adviezen en effectieve methodes zijn voor mij heel leerzaam en helend.

Een yoga les geeft

 • Positief effect op o.a. slapen-bloeddruk-bloedcirculatie-rugklachten en stress gerelateerde klachten
 • Meer rust en helderheid in je hoofd
 • Verbondenheid met jezelf
 • Diepe ontspanning
 • Een gevoel van blijdschap en dankbaarheid
 • Meer levenslust, energie en motivatie
 • Ruimte in lijf en leden
 • Balans

Ik heb dit jaar voor het eerst yogalessen bij Els gevolgd. Een aanrader! Ik vind het knap dat ze zo veel verschillende oefeningen in haar ‘programma’ heeft, echt geen enkele les is hetzelfde. Els heeft duidelijk verstand van zaken en straalt zelf veel rust uit. Overigens zijn de lessen op het strand ook echt aan te bevelen, het geluid van de golven, de frisse buitenlucht en de – ook weer diverse- oefeningen van Els laten je dag heerlijk beginnen.

Linda

Groepslessen

Opleidingen en bijscholingen

 • Hatha yoga docent (VYN erkend) bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam.
 • Kashmir Yoga bij Koos Zondervan
 • Yoga Therapie en Yoga en Ayurveda bij Mukunda Stiles
 • Kinderyoga bij Helen Purperhart
 • Hart Flow Yoga bij Alberto Paganini
 • Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen.

Yoga filosofie

Yoga is voor mij een levenswijze. Het is mijn intentie om zo bewust mogelijk te leven en te kijken waar dit nog beter kan. Hierbij geniet ik van het leven op een zo eerlijk mogelijke manier. Ik eet plantaardig en zoveel mogelijk biologisch, uit zorg voor mezelf, de dieren en onze planeet. De yoga dagen en weken bied ik met overheerlijke plantaardige voeding aan. Het ondersteunt de yoga beoefening en het ontgift het lichaam. Iedereen die ervoor open staat om dit eens uit te proberen is van harte welkom. En als je al plantaardig eet, kun je zo aanschuiven!

Heerlijk yogaweekend in dito hotel en omgeving. Ik had ooit een fijne hatha yoga les aan het strand gevolgd bij Els en vond haar stijl van lesgeven toen heel aangenaam. Els is een inspirerende, rustige, nuchtere en zeer ervaren docent, die rekening houdt met wat je kunt. Werken met het yogastripje was een openbaring. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel, Els!

Maria

Mantra zingen met harmonium

In 2016 volgde ik een aantal lessen in mantra zingen met harmonium bij Marc Citroen in Brugge. Tijdens de yoga weken en soms ook in de weekenden starten we de les met één of meerdere mantra’s. Het verdiept de yoga beoefening en het geeft een gevoel van verbondenheid. Ik vind het heerlijk om dit ‘live’ te kunnen doen.

Reizen en natuur

De wereld is ongekend mooi. Net als yoga is reizen één van mijn grote passies. Die twee passies heb ik samengebracht in de vorm van yoga retreats. Op locaties in prachtige natuurgebieden is de verbinding met jezelf makkelijker en vaak ook krachtiger. Even uit het dagelijks leven stappen en je onderdompelen in yoga en meditatie kan zeer verfrissend en helend werken. De verandering van omgeving geeft vaak een nieuw perspectief en hernieuwde energie.

Ontvang een gratis Audio met yoga oefening ter ontspanning van de onderrug en schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden over mijn yogalessen en -retreats