Beach Yoga

Al 16  jaar lang wordt er iedere zomer in de maanden juli en augustus op ma. t/m za. yogales gegeven op het strand in Domburg, bij Watertoren Oost.

Privé Yoga

Volg je zelf al yoga les en wil je verdieping hierin en/of individuele tips hiervoor? Vind je de stap naar groepslessen te groot en wil je eerst wat persoonlijke aandacht? Heb je specifieke klachten, zoals rugklachten, nek- of schouderklachten, spanningsklachten, problemen met de ademhaling? Of wil je gewoon soepel en ontspannen door het leven gaan? Tijdens een privéles van 1 uur krijg je oefeningen aangereikt die speciaal voor jou van toepassing zijn.

Groeps Yoga

Er worden groepslessen gegeven in Domburg, Heinkenszand en St. Laurens. 
De groepslessen zijn elke week anders van inhoud. Soms heel actief en krachtig, soms heel verstillend en meditatief. Altijd met elementen uit Critical Alignment Yoga voor de rug.

 

Privé Yoga Groep

Ben je met een groep op zoek naar een verbindings- of ontspanningsmoment? 
Boek dan een unieke yoga sessie op het strand of op een andere locatie. 
Door de down-to-earth aanpak is zo’n yogales voor iedereen toegankelijk.

Online Bedrijfs Yoga

Vitaliteit en duurzame inzetbaardheid  binnen bedrijven heeft prioriteit.  Preventieve zorg voor gezondheid is beter en voordeliger dan zorg voor ziekte. Online lunchsessies of op locatie bieden medewerkers ruimte om de balans te herstellen. 

Yoga

Er zijn tegenwoordig veel verschillende yoga vormen. Als mensen vragen hoe mijn yoga vorm heet dan zeg ik “Yoga with Els is something Else!”. Wat ooit begon als Hatha yoga is door allerlei bijscholingen verweven met inzichten en technieken uit deze tijd verworden tot een eigen stijl. Het is nu te omschrijven als Hatha Flow en Hatha met CAY elementen. De les start altijd met het losmaken van het bindweefsel m.b.v. een bal, rol of strip, daarna volgen opwarmoefeningen en asana’s (yogahoudingen). De les wordt afgesloten met een liggende of zittende eindontspanning (Yoga Nidra). De adem speelt een belangrijke rol in de lessen. Yoga ontspant het lichaam en brengt de spieren op de juiste spanning terug. Hiervoor worden fysieke oefeningen/houdingen in combinatie met de ademhaling gebruikt. Yoga brengt je naar binnen en dat geeft rust, ruimte en helderheid.

In de lessen krijg je alle tijd om te (leren) voelen hoe je lichaam reageert op een yogaoefening (asana) of ademhalingsoefeningen (Pranayama). De stand en functie van de wervelkolom is cruciaal. Veel mensen ervaren rugpijn, al dan niet in combinatie met een verkeerde lichaamshouding. Door te werken met yoga attributen, zoals een ‘stripje’, balletje en een ‘rug-rolletje’, versoepel je het bindweefsel, ontspan je de houdingsspieren efficiënt en komen de wervelkolom en de gewrichten weer in de juiste stand te staan.

In sommige gebieden van het lichaam zit (onbewust) veel spanning opgeslagen. Hierdoor kunnen stijfheid en bepaalde klachten ontstaan. Als je die spanning loslaat, ervaar je meer ruimte en meer beweeglijkheid. Dit komt zowel het lichaam als de geest ten goede.

Locaties

Yoga with Els is actief in Domburg,  Heinkenszand en Sint Laurens.

In de zomermaanden juli en augustus zijn er lessen op het strand in Domburg. Daarnaast geef ik privélessen voor mensen die extra aandacht en begeleiding wensen. Ook is het mogelijk af te spreken voor bedrijven en groepen op locatie.

Voor wie?

De lessen zijn afwisselend en worden afgestemd op zowel beginners als gevorderden. De groepslessen zijn geschikt voor iedereen die in redelijke gezondheid verkeert en yoga onderdeel wil maken van zijn/haar leven. Yoga kun je tot op hoge leeftijd blijven doen.

Heb je echter gezondheidsklachten of ben je beginner boven de 60 jaar, dan is lichte yoga of privéles in eerste instantie aan te bevelen.

Hoog sensitieve personen en mensen met stress, ademhalingsklachten, angsten, rugklachten enz.. hebben erg veel baat bij de yogalessen.

In onze prestatiegerichte maatschappij is yoga letterlijk een verademing.

Yoga gaat om “ont-moeten”, zonder verwachtingen, zonder prestaties je eigen gevoel en beleving verkennen. Van daaruit zoek je naar jouw eigen weg, jouw eigen kracht.

Je kunt dan ook het beste eerst minimaal 5 -10 yogalessen volgen om te kunnen beoordelen of yoga iets voor jou is. Zeker in het begin is geduld en doorzettingsvermogen nodig, want patronen die je in je hele leven hebt aangeleerd zijn niet zomaar te veranderen. Voel je als een kind dat zijn/haar lichaam opnieuw ontdekt, vol verwondering over iedere stap die het neemt, heel bewust aanwezig in het huidige moment.

Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts.

Ontvang een gratis Audio met yoga oefening ter ontspanning van de onderrug en schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden over mijn yogalessen en -retreats